Wat je nodig hebt om een professionele gamer te worden

Gamers over de hele wereld bewijzen dat betaald worden om te doen waar ze goed in zijn, niet alleen maar een fantasie is. Van sponsoring tot toernooien, er zijn veel manieren om van gamen te leven. Hier zijn zes essentiële items die je nodig hebt om een ​​professionele gamer te worden.

Gamen voor de kost leek altijd een onrealistische tienerdroom, maar het is niet langer alleen maar een fantasie. E-sports is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en nu zijn er duizenden jongvolwassenen die een salaris van zes cijfers verdienen door games te spelen.

Van sponsoring tot toernooien, er zijn veel manieren om van gamen te leven. Om dit te doen, moet u echter hard werken en, net zo belangrijk, ervoor zorgen dat u over de juiste apparatuur beschikt.

Denk je dat je het werk kunt verzetten om een ​​professionele gamer te worden? Het lijkt in eerste instantie misschien duur, maar door ongeveer $ 50 per week opzij te zetten, kun je al je apparatuur binnen een half jaar kopen, waardoor je op weg bent naar professioneel gamen.

Hier zijn zes essentiële items die je nodig hebt om een ​​professionele gamer te worden.

gaming set

Gaming-PC

Als je een professionele gamer wilt worden, heb je waarschijnlijk al je eigen gaming-pc-installatie. Als u dat niet doet, zijn er een aantal manieren om er een te bemachtigen. Als je meteen aan de slag wilt, kun je direct een gaming-pc kopen. Prijzen voor complete systemen variëren van $ 750 voor een basisconfiguratie tot $ 2000 voor een eersteklas model. Als je meer een doe-het-zelver bent, bekijk dan ons Budget om een ​​spelcomputer te bouwen, waar je doelen kunt stellen voor alle componenten die je nodig hebt. Alles bij elkaar kost deze aangepaste gaming-setup $ 1265.

gaming headphone

Koptelefoon

Het maakt niet uit wat u doet, of u nu naar vijanden luistert of tactieken bespreekt met andere leden van uw team, een headset van goede kwaliteit is essentieel. Er komt veel kijken bij het kopen van een headset: slecht passende headsets kunnen u hoofdpijn bezorgen, en geluid van lage kwaliteit kan uw vermogen om op uw best te spelen beïnvloeden. Een goede headset heeft een helder, gebalanceerd geluid zonder fuzzy feedback en past goed in je hoofd. Je krijgt hier waar je voor betaalt, dus kijk naar topartikelen.

computers

LED-monitor

aarmate u overgaat naar geld verdienen met gamen, kan het krijgen van een kristalhelder beeld het verschil zijn tussen winnen en verliezen.

Sommige LED-monitoren zijn speciaal ontworpen voor gaming – ze hebben een lage inputvertraging, wat de tijd is die nodig is om het beeld weer te geven. Sommige televisies hebben invoervertragingen van slechts 19 milliseconden, waardoor het gemakkelijker wordt om snel reagerende games te spelen.

gaming setup

Bedrade controller

De controller die je kiest, kan van invloed zijn op het type pro-gamer dat je wordt. Sommige spelconventies hebben bijvoorbeeld controllerregels en de meeste vragen om bekabelde controllers in plaats van draadloze. Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een bedrade controller; ze zijn lichter en liggen vaak prettiger in de hand. Als je bedraad gaat, zorg er dan voor dat deze een lange USB-kabel en vibratiefeedback heeft.

fibre

Glasvezel breedband

Een slechte internetverbinding kan het onmogelijk maken om een ​​professionele gamer te worden, omdat het een vertraging kan veroorzaken die uw vaardigheden drastisch zal verminderen. Investeren in glasvezelbreedband is een essentiële stap voor iedereen die een professionele gamer wil worden.

In tegenstelling tot ADSL-breedband, dat gebruikmaakt van koperdraden, gebruikt glasvezelbreedband kabels van glas of plastic, die beter zijn voor een snelle gegevensoverdracht. De kabels worden ook ondergronds opgeslagen, zodat ze minder snel worden beïnvloed door barre weersomstandigheden. Met dit supersnelle internet kun je probleemloos gamen en streamen.

Niet alle steden hebben glasvezelbreedband dat helemaal tot aan het huis reikt, maar als u zich in een stad bevindt waar dat wel het geval is, is dit de beste optie.

professional gamer

Professionele microfoon en webcam

Met een webcam kun je je game opnemen om aan kijkers en fans te laten zien. Veel professionele gamers zijn afhankelijk van hun webcam om de kost te verdienen, dus het is van cruciaal belang om een ​​professionele webcam te kiezen met een beeld van hoge kwaliteit.

Helaas is het moeilijk om de kwaliteit van een webcam te beoordelen zonder deze eerst te kopen. Bekijk webcamrecensies online om er zeker van te zijn dat je een waardige webcam koopt, want een wazig beeld zorgt ervoor dat je video’s er onprofessioneel uitzien. Zoek een webcam met een hoge resolutie en een scherp beeld die goed werkt bij weinig licht.