Gaming trends om in de gaten te houden in 2021

De game-industrie verandert de manier waarop we omgaan met de wereld en inspireert voortdurend tot innovatie door de grenzen van wat mogelijk is te verleggen.

Uit het onderzoeksrapport van State of Online Gaming 2020 bleek dat 38 procent van de gamers graag professional zou willen worden, zolang ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien; kijken naar gamers die online spelen is populairder dan kijken naar sport voor 18- tot 25-jarigen; en gemiddeld besteden gamers 6 uur en 20 minuten per week aan het spelen van games. Mobiele apparaten blijven ook het belangrijkste spelapparaat, downloadsnelheid is nog steeds belangrijk en online gaming blijft populair.

Wat moeten gamers volgend jaar verwachten? We nemen je mee door alle gametrends die je in 2021 kunt bekijken.

Gamingconsoles van de volgende generatie

Microsoft en Sony zullen beide tegen het einde van 2020 gameconsoles van de volgende generatie uitbrengen. De Xbox Series X-console is beschikbaar op 10 november en de playstation 5-console komt twee dagen later uit op 12 november. Dit is lang geleden, aangezien beide bedrijven 7 jaar geleden hun huidige generatie machines op de markt brachten.

orange computers gaming

De belangrijkste verkoopargumenten voor beide nieuwe gameconsoles zijn realistische graphics en vloeiendere gameplay, en beide zijn voorzien van centrale en grafische processors van Advanced Micro Devices.

De stijging van 5G

Zevenentachtig procent van de gamers vindt het downloaden van games frustrerend, waarbij de tijd die het kost het belangrijkste probleem is. Deskundige gamers en aspirant-professionals hebben de meeste frustratie over de downloadsnelheid, waarvan de helft het opmerkt, volgens State of Online Gaming 2020. Snelle prestaties worden ook genoemd als het belangrijkste aspect van het spelen van games voor alle leeftijden.

“Mobiele games zijn altijd beperkt geweest door latentie, momenteel ongeveer 10 milliseconden op 4G-technologie”, aldus Treasure Data Blog. “Dat lijkt misschien niet veel voor een leek, maar het is een eeuwigheid als het gaat om competitief gamen. 5G verlaagt de latentie tot minder dan 1 milliseconde, wat de deur opent voor nieuwe mogelijkheden. “

Treasure Data Blog

Treasure Data Blog zegt dat wanneer de wereldwijde acceptatie van 5G rond 2021 mainstream wordt, mobiel gamen nog opmerkelijker zal groeien.

Mobiel gamen

Volgens State of Online Gaming 2020 blijven mobiele telefoons het belangrijkste spelapparaat, gevolgd door computers, spelcomputers en tablets. In de afgelopen 10 jaar gebruikten meer dan 2,2 miljard mensen hun smartphones om te gamen.

“Naarmate chipsets blijven groeien, zien we mobiele apparaten die aantoonbaar vergelijkbaar zijn met een playstation 3”, aldus venturebeat. “Nu mensen hun telefoon elke 1,5 jaar vervangen, vergeleken met het vervangen van consoles om de vijf of zes jaar, zullen we mobiele apparaten krijgen die aantoonbaar net zo krachtig zijn als de playstation 4 of Xbox One. Er zullen standaard miljarden AR-apparaten zijn in ios en Android via arkit en arcore. “

mobile racing game

Sinds 2017 is het marktaandeel van de opbrengsten uit mobiele games voortdurend gestegen en onderzoek toont aan dat deze voor het einde van 2021 met 59 procent kan groeien, volgens “13 Current Gaming Trends: 2020/2021 Data, Statistics & Predictions” voor comparecamp.

Toeschouwers die gamers overhalen

Gamen is mainstream entertainment geworden als kijksport. Uit het State of Online Gaming 2020-rapport bleek dat de meeste 18- tot 25-jarigen liever kijken naar gamers die videogames spelen dan naar sport kijken.

Volgens venturebeat zal er een esports-verschuiving plaatsvinden, waarbij het aantal toeschouwers het aantal gamers inhalen rond 2021.

“Wanneer de groei van het publiek de groei van de spelers achter zich laat, zet dat het bedrijfsmodel fundamenteel op zijn kop”, zegt Erik Archer Smith, marketingdirecteur data bij Treasure Data. “Dat gaat fundamenteel veranderen hoe ontwikkelaars hun game moeten benaderen, waarbij je moet nadenken over het produceren van games met het publiek in gedachten, in plaats van alleen de gamer in gedachten.”

Erik Archer Smith, marketing director of data at Treasure Data. “

In 2017 had esports een totale omzet van $ 655 miljoen. In 2021 zal dat aantal naar verwachting dichter bij $ 1,6 miljard liggen.

Cloud gaming

Hoewel het idee achter cloudgaming of Gaming-as-a-Service niet iets nieuws is, zijn experts van mening dat een succesvolle oplossing een revolutie teweeg kan brengen in de game-industrie. In de toekomst verwachten we dat pc’s en consoles het idee achter cloudgaming gaan overnemen.

keybord colourfull

“In principe kun je elke game spelen die je leuk vindt via een livestream op je apparaat”, aldus COIN-OP TV. “Dit betekent dus dat je een pc met lage prestaties zou kunnen hebben, maar toch de nieuwste games kunt spelen, aangezien deze op krachtige servers over de hele wereld zullen draaien. Je hoeft ook niet te wachten op updates, aangezien alle games al zijn bijgewerkt. “

In 2018 bedroeg de waarde van de cloudgamingmarkt wereldwijd $ 1 miljoen, volgens comparecamp. Insiders uit de industrie voorspellen dat het tegen 2025 zal groeien tot $ 8 miljoen.

Millennials die de eerste gaming-demografie worden

De game-industrie breidt zich uit en millennials zijn de drijvende kracht, volgens “Hoe millennials de game-industrie uitbreiden” voor The Charleston Chronicle. Volgens Nielsen.com bekijkt 71 procent van de millennial-gamers gamecontent op youtube en Twitch.

De gemiddelde leeftijd van gamers is 34 jaar, met vrouwen rond de 36 jaar en mannen rond de 32, volgens venturebeat. Vanaf 2016 werden millennials de grootste generatie arbeidskrachten en tegen 2021 zullen ze gemiddeld 34 jaar oud zijn.

“De piek van de millennial zal de hoogste koopkracht bereiken en ook de hoogste gamer bereiken”, zegt Erik Archer Smith in het venturebeat-artikel. “Wanneer al deze demografische trends samenkomen rond 2021/2022, wordt de gamingcultuur onmiskenbaar mainstream. Als we denken dat het nu groot is, komt er een heilig moment. “

Erik Archer Smith in the VentureBeatarticle.

AR en VR

“Augmented Reality (AR) is een ervaring waarbij virtuele objecten via smartphones, tablets, heads-up displays of AR-brillen op de echte wereld worden geplaatst”, aldus “The Important Difference Between Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality ”voor Forbes. “Virtual Reality (VR) is een volledig meeslepende ervaring waarbij een gebruiker de echte omgeving achter zich laat en via VR-headsets een volledig digitale omgeving betreedt.”

VR woman

AR- en VR-gaming hebben allebei een grote sprong voorwaarts gemaakt sinds het begin en hebben de term “meeslepende game-ervaring” opnieuw gedefinieerd, aldus Treasure Data Blog. In 2016 zagen we de release van Sony’s Playstation VR en Nintendo’s populaire mobiele AR-game, Pokémon GO.

COIN-OP TV verwacht dat de nieuwste virtual reality-headsets 3D-graphics kunnen weergeven die eruitzien als het echte leven.

VR en AR brachten in 2016 respectievelijk $ 1,8 miljard en $ 1 miljard op. In 2021 worden die cijfers geraamd op $ 19 miljard en $ 20,3 miljard.

Videospellen als een serieuze kunstvorm

“Vintage videogames hebben nu het soort culturele valuta en invloed die ooit voorbehouden waren aan klassieke films, misschien wel het duidelijkste teken dat videogames nu een essentiële vorm van entertainment zijn”, aldus Business Insider.

Het Tribeca Film Festival voegt in 2021 videogames toe aan zijn officiële startopstelling.

“Games zijn tegenwoordig een van de meest geavanceerde vertelvoertuigen gebleken – niet alleen met verhalende maar ook met ongelooflijke artistieke beheersing, het creëren van zeer meeslepende werelden en het bieden van betekenisvolle verbindingen met gemeenschappen over de hele wereld”, zegt Casey Baltes, vice -president van Tribeca Games, in een indiewire-artikel.

Deze stap van het Tribeca Film Festival erkent videogames verder als een serieuze kunstvorm.