Alles over Sim Only van T-Mobile

Mocht je een Sim Only abonnement willen afsluiten, is het handig om te weten welke provider het beste bij jou past. Wij helpen je op weg in een aantal artikelen. Naast Sim Only abonnementen van T-Mobile leggen we ook alles uit over Sim Only abonnementen van bijvoorbeeld Youfone en Lyca.

Wat is T-Mobile Sim Only?

T-Mobile beschikt, net als KPN, Vodafone en Tele2 over een eigen communicatienetwerk. T-Mobile kwam in april 2020 niet als beste mobiele provider uit de test van de Consumentenbond (hoewel de provider met een 8.0 werd beloond). Hoe dat komt? T-Mobile scoorde het hoogst in de volgende negatieve punten: problemen met bellen en sms’en en problemen met internet. Vooral over problemen met internet lees je veel negatieve reacties: T-Mobile heeft veel meldingen ontvangen van gebruikers over traag internet.

T-Mobile biedt verschillende producten aan en wordt daarom gezien als een alles-in-1 provider. De producten worden onderverdeeld in de volgende categorieën:

  1. Mobiel (alles rondom je mobiele telefoonverkeer)
  2. Thuis (tv, internet en vast bellen)
  3. Een combinatie van Mobiel en Thuis

Hieronder bespreken we de verschillende Mobiel producten van T-Mobile.

Welke producten heeft T-Mobile Mobiel?

T-Mobile biedt prepaid en abonnementen aan. Abonnementen zijn weer onder te verdelen in Sim Only en telefoonabonnementen. T-Mobile heeft verschillende Sim Only abonnementen:

  • 1 GB: 120 belminuten, onbeperkt smsjes, 1 GB internettegoed.
  • 5 GB: 120 belminuten, onbeperkt sms’jes, 5 GB internettegoed
  • 10 GB: 120 GB, onbeperkt aantal sms’jes
  • Unlimited: onbeperkt aantal GB in NL (onder voorbehoud van fair usage policy), 18 GB IN EU
  • Unlimited Plus

T-Mobile biedt al deze abonnementen aan voor één en twee jaar. Is T mobile Sim Only maandelijks opzegbaar? Nee. Een abonnement van T-Mobile is niet maandelijks opzegbaar, maar is wel iedere maand aan te passen – of je nu omhoog of omlaag wilt aanpassen. Heb je dus bij het afsluiten van een Sim Only abonnement bij T-Mobile bijvoorbeeld gekozen voor een 1GB, maar kom je er gaandeweg achter dat je toch graag meer gebruik maakt van internet? Dan kun je je abonnement kosteloos naar boven bijstellen. Je kunt je abonnement dus ook naar beneden bijstellen, zonder kosten.

Wat gebeurt er als je abonnement afloopt na 1 of 2 jaar (afhankelijk van de vorm die jij hebt gekozen)? In principe word je abonnement automatisch verlengd. Na de vaste contractsperiode, van 1 of 2 jaar, word je abonnement omgezet van een contract van bepaalde tijd in een contract van onbepaalde tijd en iedere maand stilzwijgend verlengd (voor een maand). Vanaf dat moment, dus het moment dat je vaste contractsperiode voorbij is, kun je je abonnement iedere maand opzeggen. Dat doe je door te bellen naar 0800 8104 of door je mobiele abonnement online op te zeggen via ons digitale opzegformulier in je My T-Mobile account.

T-Mobile Sim Only zakelijk

Naast het standaard Sim Only abonnement biedt T-Mobile ook zakelijke (Sim Only) abonnementen
aan. De Sim Only abonnementen, de zogenaamde @Work abonnementen, hebben een looptijd van een maand, een jaar of twee jaar. Je kunt kiezen uit 3GB of 16GB, met onbeperkt bellen en sms’en, of onbeperkt internetten en bellen. Als zakelijk gebruiker krijg je verder een persoonlijke accountmanager en kun je kiezen voor de mogelijkheid een vast nummer te nemen (dat bereikbaar en bruikbaar is vanaf je mobiele telefoon).

Hoe zet ik T-Mobile Sim Only om naar abonnement?

Hierbij zijn twee situaties denkbaar. Allereerst de situatie dat je op dit moment prepaid gebruik maakt van T-Mobile en graag wilt overstappen naar een Sim Only abonnement van T-Mobile. Anderzijds kun je denken aan de situatie dat je op dit moment een telefoonabonnement hebt en, omdat je je telefoon hebt afbetaald en deze het nog prima doet maar je een nieuw abonnement wilt afsluiten, over wilt stappen naar een Sim Only abonnement.

Stel dat je op dit moment prepaid belt, maar graag een Sim Only abonnement wilt afsluiten. Dat kan simpelweg, met nummerbehoud en zonder aansluitkosten, in een T-Mobile winkel, online of telefonisch. Je kiest dan welk Sim Only abonnement je graag wilt afsluiten en dan is het geregeld.

Heb je een telefoonabonnement en wil je na de contractsperiode overstappen op een Sim Only abonnement van T-Mobile? Vier maanden voordat je contract afloopt kun je je abonnement verlengen met een Sim Only abonnement. Ook dit doe je met nummerbehoud in een winkel van T-Mobile, online of telefonisch.

Wat zijn de goedkoopste T-Mobile Sim Only abonnementen?

De goedkoopste T-Mobile Sim Only abonnementen zijn voor privé gebruikers en zakelijk gebruikers verschillend. Voor de privé gebruiker is het goedkoopste abonnement (het 1 GB abonnement) EUR 13,50 per maand, op basis van een tweejarig abonnement. Als je kiest voor een één jaar abonnement worden je maandelijkse kosten iets hoger: dan zou het goedkoopste abonnement EUR 14,50 per maand kosten.

Voor zakelijk gebruikers is het goedkoopste Sim Only abonnement, 3 GB, EUR 17 per maand (op basis van een twee jaar abonnement, het één jaar abonnement kost EUR 18 per maand en het één maand abonnement kost EUR 19 per maand).

Wanneer 5G bij T-Mobile?

Een aantal sim only abonnementen, namelijk het Unlimited en Unlimited Plus abonnement, van T-Mobile zijn zogenaamd “5G ready”. Dat betekent dat je als eerste toegang krijgt tot het nieuwe 5G netwerk van T-Mobile. Het is goed om te weten dat jouw telefoon ook 5G ready moet zijn, niet ieder toestel is namelijk geschikt voor het nieuwe netwerk.

Wanneer 5G bij T-Mobile verkrijgbaar is?

T-Mobile is daar nog niet heel duidelijk over, maar liet eerder wel weten dat ‘alles op koers ligt om in 2020 het eerste telecombedrijf te zijn dat een landelijk 5G-netwerk heeft’.

Sim Only en Beltegoed providers die wij voordelig aanbieden:

0 thoughts on “Alles over Sim Only van T-Mobile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *