Alles over Sim Only van Lycamobile

Mocht je een Sim Only abonnement willen afsluiten, is het handig om te weten welke provider het beste bij jou past. Wij helpen je op weg in een aantal artikelen. Naast Sim Only abonnementen van Lycmobile leggen we ook alles uit over Sim Only abonnementen van onder andere Lebara en Simpel.

Wat is Lyca?

Net als bijvoorbeeld Lebara is Lyca een MVNO. Dit betekent dat Lyca niet over een eigen communicatienetwerk beschikt, maar onder eigen merknaam mobiele telefonie verkoopt via het communicatienetwerk van een andere operator. Lyca is dus een provider van mobiele telecommunicatie. Wil je weten op welk netwerk Lyca zit? Dat is KPN. Vroeger was dat Vodafone, maar sinds 2013 zijn ze overgestapt naar KPN (waar overigens de meeste MVNOs op zijn aangesloten). Lyca staat bekend als provider met goedkope(re) internationale tarieven en iets duurdere nationale tarieven. Deze provider is dus vooral interessant als jij veel naar het buitenland belt.

Lyca biedt vier verschillende producten aan:

  1. Opwaarderen (prepaid)
  2. Data Bundels
  3. Nationale Bundels
  4. Internationale Bundels (sim only)

Hieronder leggen we je uit wat deze producten precies inhouden.

Prepaid van Lycamobile

Ga je voor Prepaid, dan kun je kiezen uit de bedragen EUR 10 en EUR 20. Hoe Lyca opwaarderen? Dat kan simpelweg in een winkel of online, waar je bij – officiële – aanbieders de bekende beltegoedkaarten kunt kopen. Iedere kaart vertegenwoordigt een bepaalde waarde. Nadat je bijvoorbeeld online een beltegoedkaart hebt gekocht, reken je deze af via iDeal of met een creditcard. Vervolgens sms of bel je naar een nummer waar je de code die op je beltegoedkaart staat intoetst. Je kunt gratis bellen naar 1244, waar je de stappen van het menu volgt en de opwaardeercode intoetst. Daarnaast kun je het ook op een andere manier doen. Toets in je scherm 101 in, gevolgd door je opwaardeercode, hekje en sluit af met de beltoets. Vervolgens kun je meteen gebruik maken van je beltegoed. Wat kost Lyca opwaarderen? Het opwaarderen zelf is gratis, het nummer waar je naar kunt bellen (1244) is gratis en je code in te toetsen na 101 is ook kostenloos.

Naast prepaid kun je dus ook kiezen uit de bundels Data, Nationaal en Internationaal. Hoe die bundels eruitzien?

Databundels Nationaal & Internationaal

  • Data Bundel: hierbij koop je een bundel met tegoed voor internetdata. Je hebt data bundels in de maten XS, M, XM, L en XL, variërend van 500 Mb tot 5 GB voor 30 dagen.
  • Nationale Bundel (de zogenaamde Holland Bundels, die dus heel geschikt zijn voor gebruikers die voornamelijk binnenlands bellen en sms’en): deze bundels zijn er in de maten XS, S, M, L en de grootste, “Super”. Alle maten bundels hebben onbeperkt aantal belminuten voor nationale telefoongesprekken en onbeperkt aantal nationale sms’jes. Zoals bij de meeste mobiele providers is onbeperkt niet eindeloos, maar geldt een Fair Usage Policy. Het aantal beschikbare data voor mobiel internet varieert in de Holland Bundels, wat uiteraard afhankelijk is van de grootte van de nationale bundel die je kiest, van 3 GB tot en met 35 GB.
  • Internationale Bundels: deze bundels zijn geschikt voor gebruikers die veel naar het buitenland bellen of sms’en. Er zijn veel verschillende smaken mogelijk: Lyca biedt bijvoorbeeld een EU Plus bundel aan, waarbij je naar Polen, Roemenië, Litouwen, Bulgarije en de landen in de EU kunt bellen en sms’en. Daarnaast heb je Alles-in-1 bundels, in de maten Medium en Large, waarbij je naar 45 landen wereldwijd kunt bellen en sms’en. Tot slot heb je nog specifieke internationale bundels, zoals de Nigeria Bundel en het Pakistan Plan.

Lyca biedt geen abonnementen van één of twee jaar aan, maar werkt alleen met bundels (of met prepaid). Dat is fijn als je nergens (lees: aan een abonnement) aan vast wilt zitten.

Lyca Internet activeren

Hoe je Lyca internet kunt activeren? Nadat je je bundel hebt gekozen en aangeschaft, krijg je een code om je bundel te activeren. Dit activeren gaat eigenlijk op dezelfde manier als het activeren van je Lyca beltegoed. Vanaf dat moment kun je gebruik maken van Lyca internet (als je natuurlijk een bundel hebt gekozen waarbij internetdata in zitten). Wil je checken hoeveel tegoed je nog tot je beschikking hebt? Hoe kun je je mb zien bij Lyca? Dit check je eenvoudig door *136# in te toetsen en op verzenden/bellen te drukken. Daarnaast kun je je data online in je Mijn Lycamobile Account checken.

Wat kost een Lycamobile simkaart?

Wat kost een Lyca simkaart? Die is gratis verkrijgbaar! Vraag je je af waarom je geen 0900 nummers kunt bellen met Lycamobile? Een 0900 nummer is een betaald informatienummer dat door iedereen kan worden aangevraagd en wordt gebruikt voor prijsvragen, nieuws-, weer- en sportberichten, helpdesks en saldo checkers. Als aanbieder van een 0900 nummer mag je zelf het tarief bepalen, daardoor kan bellen naar een 0900 nummer erg duur zijn. Naast het reguliere beltarief van de mobiele provider betaal je dus extra kosten van het 0900 nummer. Een aantal mobiele providers, zoals Lycamobile, heeft een blokkade ingesteld zodat gebruikers van hun bundels niet kunnen bellen naar 0900 nummers.

Lyca beltegoed, hoe lang blijft dat geldig?

Het beltegoed van Lyca is onbeperkt bruikbaar, zo lang je tenminste eens per half jaar gebruik maakt van het beltegoed. De bundels zijn 30 dagen geldig. Zolang je de bundel niet stopzet, wordt deze automatisch verlengd.

Lyca, waar te koop?

Prepaid kun je eenvoudig kopen door een beltegoed kaartje aan te schaffen in de winkel of online. Daarnaast is er ook een app verkrijgbaar (iOS en Android) waarmee je gemakkelijk je tegoed kunt opwaarderen.

Bundels kun je op meerdere manieren aanschaffen, namelijk door middel van een eenmalige betaling gebruikmakend van het bestaande beltegoed, online of in de winkel. Klanten van Lyca moeten daarom voldoende beltegoed op hun account hebben of een geschikt betaalmiddel gebruiken om de bundel online aan te schaffen (dat kan via iDeal of creditcard). Er zijn veel verschillende websites die deze producten aanbieden.

Wat is mijn Lycamobile nummer?

Weet je even niet wat nu je Lyca nummer is? Dat is heel simpel: als je eenmaal je nieuwe simkaart van Lycamobile in je telefoon hebt gedaan, kun je je nummer bekijken door te bellen naar *102# of (97 #).

Wat is beter, Lyca of Lebara?

Lyca en Lebara Bundels worden vaak met elkaar vergeleken omdat ze zich allebei richten op goedkoop internationaal bel- en sms-verkeer. Ze staan dan ook bekend als een goede keuze voor internationale doeleinden, maar nationaal als relatief dure providers. Wil je weten welke provider voor jou het beste is? Check dan vooral onze Sim Only vergelijker.

Sim Only en Beltegoed providers die wij voordelig aanbieden:

0 thoughts on “Alles over Sim Only van Lycamobile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *