10 redenen waarom videogames goed voor je kunnen zijn

Het debat of videogames goed of slecht voor ons zijn, is aan de gang sinds de dagen van Pong en Space Invaders.

Zijn videogames goed voor je? Of belemmeren videogames echt ons leervermogen, maken ze ons gewelddadiger en hebben ze invloed op onze lichamelijke gezondheid?

gaming fun

Hoewel er nog steeds niet genoeg bewijs is om een solide antwoord te geven, is het goede nieuws dat de meeste onderzoekers ontdekken dat games ook juist goed voor ons kunnen zijn.

Wat zijn de voordelen van gamen?

De voordelen van gamen zijn onder meer het bevorderen van een gezonde levensstijl, het vergroten van sociale activiteit, het vertragen van het verouderingsproces en het maken van de deelnemer tot een betere besluitvormer.

Hebben videogames positieve effecten?

Ja, videogames kunnen verbazingwekkend positieve effecten hebben. Gamen kan mensen die lijden aan verslavingen of onbedwingbare trek helpen om de intensiteit van hun verlangens te verminderen. Ze kunnen mogelijk ook mensen met multiple sclerose helpen met evenwicht en verbeterde cognitieve functie.

Waarom zijn videogames voordelig?

Videogames zijn nuttig door de manier waarop ze omgaan met verschillende facetten van ons dagelijks leven. Enkele van de voordelen zijn fysiek, psychologisch en sociaal. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen ze via verschillende wegen een gezond leven en verhoogde sociale activiteit bevorderen.

Games zoals Call of Duty en Splinter Cell multiplayer kunnen helpen om vriendschappen en banden te smeden die jarenlang meegaan. Dingen als de Wii Fit kunnen een betere levensstijl bevorderen, iemand actief houden en dagelijks hun dieetdoelen behalen.

Dit artikel laat je 10 redenen zien waarom videogames goed voor je zijn.

Voordat u verder leest, moet u er rekening mee houden dat al het teveel schadelijk kan zijn.

Gaming games

Geen enkel voordeel van een videogame zal het rechtvaardigen om ze 10 uur per dag te spelen.

Het is uw verantwoordelijkheid om erachter te komen hoelang u moet spelen voordat u de controller neerlegt en iets anders gaat doen, hoe moeilijk dat ook mag zijn.

Videogames kunnen veroudering vertragen

Man, vrouw, jongvolwassene, persoon van middelbare leeftijd – ze hebben allemaal één ding gemeen en dat is ouder worden.

En hoewel ouder en wijzer worden zo zijn voordelen heeft, zijn er ook een aantal natuurlijke problemen die zich voordoen.

Er is een reden waarom u senioren met een snelheid van 25 MPH ziet rijden, ook al is de maximumsnelheid 45.

Maar net zoals het aanhouden van een gezonde trainingsroutine je lichaam kan helpen 50 te voelen als je 60 bent, kunnen onze hersenen ook ‘in vorm’ worden gehouden.

grandfather and son gaming

Een studie uitgevoerd door onderzoekers van de University of Iowa heeft zelfs aangetoond dat het spelen van games precies dat kan.

Bij het onderzoek speelden 681 gezonde mensen van 50 jaar en ouder gedurende vijf tot acht weken 10 uur van een bepaald videospel, en dit is wat ze ontdekten:

“We hebben aangetoond dat 10 uur genoeg is om de achteruitgang met meerdere jaren te vertragen. We zagen een bereik in al onze tests van minimaal anderhalf jaar tot ongeveer zes en een half jaar van herstel of verbetering. Van slechts 10 tot 14 uur training, dat is best veel verbetering ”.

Het lijkt erop dat het uitvoeren van elke taak waarvoor je je geest moet oefenen, het zal helpen om scherper te blijven, en dat geldt ook voor videogames. Als je ooit een kruiswoordraadsel of sudoku hebt gedaan, dan ken je de voordelen van gamen al. Videogames kunnen je brein trainen, nieuwe denkpaden in je brein openen en je geest scherp houden.

Betere beslisser

C. Shawn Green van de Universiteit van Rochester wilde zien hoe games ons vermogen om beslissingen te nemen beïnvloeden. Zijn doel was om te testen of games, die ons verplichten om bewegende perifere beelden te bekijken en bij te houden, ons vermogen om sensorische gegevens te ontvangen te verbeteren en ons zo helpen om nauwkeurigere beslissingen te nemen.

Bij het onderzoek speelde een groep jonge volwassenen zonder game-ervaring 50 uur lang een actiespel. Een tweede groep van dezelfde leeftijd speelde in plaats daarvan een traag strategiespel.

Na de studie kwam Green met de volgende conclusie:

“Actievideogames gaan snel en er verschijnen perifere beelden en gebeurtenissen die opduiken en verdwijnen. Deze videogames leren mensen om beter te worden in het opnemen van sensorische gegevens en deze te vertalen in juiste beslissingen. “

Gamen kan uw gezichtsvermogen helpen

Er zijn maar weinig gamerkinderen die zijn opgegroeid zonder ooit hun ouders te horen zeggen “je gaat de hele dag blind naar dat scherm kijken”.

Een tijdje leek het alsof ze een punt hadden, aangezien we de neiging hebben om veel minder vaak te knipperen tijdens het spelen van een game.

Dit kan ernstige problemen veroorzaken, zoals vermoeide ogen en het droge-ogen-syndroom.

Een ander team van onderzoekers van de Universiteit van Rochester probeerde te bewijzen of games onze visie echt verslechteren.

family gaming

Het onderzoek uit 2009 omvatte een groep ervaren first-person shooter-gamers die Call of Duty en Unreal Tournament 2004 speelden, terwijl meer casual gamers langzame games zoals De Sims 2 speelden.

Na het testen vertoonden degenen die de first-person shooters speelden tekenen van een beter zicht dan de anderen.

Daphne Bavelier, de leider van het onderzoek, ontdekte dat het spelen van actiespellen een vaardigheid verbetert die de functie contrastgevoeligheid wordt genoemd.

Dit vermogen helpt ons om veranderingen in grijstinten tegen een gekleurde achtergrond te onderscheiden, wat erg gunstig is tijdens het rijden ’s nachts.

Videogames kunnen u minder asociaal maken

Een van de ergste stereotypen die verband houden met het spelen van videogames is dat degenen die dat wel doen, onhandige sociale afwijzingen zijn.

Zelfs als er genoeg gamers in de kelder zijn, wil dat nog niet zeggen dat alle gamers problemen hebben met socializen in het openbaar en vrienden maken.

Onderzoekers van drie verschillende instellingen in het VK en Canada hebben onlangs hun eigen onderzoek gedaan om erachter te komen hoe vaak antisociaal gedrag voorkomt bij gamers.

Wat iedereen ontdekte, is dat gamers die deelnemen aan live sociale omgevingen, daar eigenlijk de meest communicatieve en vriendelijke mensen zijn.

“Gamers zijn niet de antisociale kelderbewoners die we zien in de stereotypen van de popcultuur; het zijn zeer sociale mensen ”, zei een van de onderzoekers die naar meer dan twintig evenementen ging waar gamers samenkomen. ” Terwijl hij gamers observeerde, gaf hij zelfs toe dat ze sterkere relaties hadden opgebouwd dan niet-gamers vanwege hun bijpassende liefde voor games.

Games kunnen uw leervermogen vergroten

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht dat videogames je slecht maken op school, ontdekten onderzoekers uit het VK dat bepaalde videogames onze hersenflexibiliteit kunnen vergroten.

De studie werd gedaan aan zowel het University College London als de Queen Mary University of London en 72 vrijwilligers speelden gedurende zes tot acht weken 40 uur lang twee verschillende spellen.

mother and daughter on laptop

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht dat videogames je slecht maken op school, ontdekten onderzoekers uit het VK dat bepaalde videogames onze hersenflexibiliteit kunnen vergroten.

De studie werd gedaan aan zowel het University College London als de Queen Mary University of London en 72 vrijwilligers speelden gedurende zes tot acht weken 40 uur lang twee verschillende spellen.

Help de hand-oogcoördinatie te verbeteren

Er zijn veel beroepen die een betere hand-oogcoördinatie vereisen dan de gemiddelde persoon.

Chirurgen zijn natuurlijk afhankelijk van hen om niet alleen een succesvolle operatie uit te voeren, maar er ook voor te zorgen dat ze geen slagader of vitaal orgaan inkerven.

future gaming

Dat is de reden waarom veel aspirant-chirurgen nu virtuele operaties moeten uitvoeren voor training.

Benieuwd wie er beter zou kunnen presteren bij deze virtuele operaties, brachten wetenschappers van de University of Texas Medical Branch een groep middelbare scholieren, studenten en medische bewoners bij elkaar.

Na het testen van de drie groepen om te zien wie de anderen zou overtreffen, waren de wetenschappers verrast om te ontdekken dat de middelbare scholieren het beste deden.

Waarom?

Simpel gezegd, de middelbare schoolkinderen speelden minstens twee uur per dag videogames, terwijl de medische bewoners zelden tijd hadden om te spelen.

Hoewel een van de onderzoekers volhoudt dat de bewoners het nog steeds beter zouden doen bij een daadwerkelijke operatie, is de studie een van de vele die bewijst dat onze favoriete spellen onze hand-oogcoördinatie kunnen helpen verbeteren.

Verbeterde focus en aandacht

Een van de grootste zorgen van ouders vandaag is dat hun kinderen in de klas zitten te denken aan Minecraft en Pokemon in plaats van naar de leraar te luisteren.

Om te zien of games kinderen in plaats daarvan hielpen meer aandacht te schenken door de cognitie en perceptie te verbeteren, voerde een onderzoeker genaamd Vikranth Bejjanki samen met verschillende collega’s een paar experimenten uit.

Bij deze tests moesten eerst twee groepen, ervaren en onervaren gamers, verschillende perceptuele taken uitvoeren, zoals patroondiscriminatie.

De gamers presteerden uiteindelijk beter dan de andere groep die voor het experiment zelden of nooit games speelde.

De paper besluit met het volgende:

“Het verbeterde leren van de regelmaat en structuur van omgevingen kan fungeren als een kernmechanisme waardoor het spelen van actie-videogames de prestaties op het gebied van perceptie, aandacht en cognitie beïnvloedt.”

Met andere woorden, het spelen van games verbetert verschillende vaardigheden, waaronder opletten.

Videogames kunnen helpen bij het behandelen van depressie

Een paar jaar geleden zochten onderzoekers in Nieuw-Zeeland of videogames kunnen worden gebruikt om psychische stoornissen zoals depressie te behandelen.

Dit werd gedaan met SPARX, een spel dat speciaal is ontworpen om therapie te geven aan tieners op een manier die actiever en leuker is dan reguliere counseling.

Meer dan 168 tieners met een gemiddelde leeftijd van 15 jaar namen deel, en ze hadden allemaal eerdere tekenen van depressie.

Terwijl de helft van de groep traditionele counseling kreeg, kreeg de andere groep SPARX. Het spel omvat het maken van avatars om de virtuele wereld te verlossen van vijanden die sombere, negatieve gedachten vertegenwoordigen.

Elke fase introduceerde ook algemene feiten over depressie, inclusief manieren om te ontspannen en om te gaan met negatieve emoties.

Hier is hun conclusie nadat ze ontdekten dat SPARX-spelers het beter deden in het herstellen van een depressie dan de andere groep:

“SPARX is een mogelijk alternatief voor de gebruikelijke zorg voor adolescenten met depressieve symptomen in de eerstelijnszorg en kan worden gebruikt om een ​​deel van de onvervulde vraag naar behandeling aan te pakken”

Videogames kunnen u helpen fit te blijven

Van alle voordelen van videogames op deze lijst, is dit degene die de meeste mensen al kennen.

Dit wordt waarschijnlijk toegeschreven aan het Wii-systeem van Nintendo dat motion control gaming introduceerde bij spelers over de hele wereld. Actieve spellen zoals Wii Sports en Wii Fit zijn tot op de dag van vandaag te vinden in ziekenhuizen en bejaardentehuizen.

Onderzoekers van het Health Sciences Center van de University of Oklahoma hebben onlangs een test uitgevoerd om te zien hoeveel beter actieve games zijn voor kinderen in vergelijking met activiteiten zoals tv kijken en internetten.

Tests omvatten het meten van de hartslag, zelfgerapporteerde inspanning en energieverbruik van kinderen van 10 tot 13 jaar terwijl ze drie specifieke activiteiten uitvoerden. Het team ontdekte dat het spelen van motion-control-spellen net zo voordelig was als lopen op een loopband met een snelheid van 3,5 mph.

Bij beide oefeningen verbrandden de kinderen evenveel calorieën, wat bijna drie keer meer was dan de kinderen die alleen Netflix keken.

Videogames kunnen stellen helpen

Hoewel er tal van manieren zijn waarop stellen samen plezier kunnen hebben en ontspannen, wilden psychologen van de Universiteit van Denver weten of het spelen van videogames daar een van was.

couple gaming

Dit is een interessante studie omdat uit onderzoek blijkt dat mannen meer om dit deel van een relatie geven dan vrouwen.

Tegelijkertijd is bekend dat de meeste jongens alleen spelletjes spelen of met andere mannelijke vrienden – niet zozeer hun vriendin, vrouw, enz.

De studie, die feitelijk in 1996 begon, liet 200 paren in hun tweede huwelijksjaar beslissen welk aspect van hun relatie het belangrijkst was.

Hun antwoorden lieten een sterke correlatie zien tussen het belang van het samen deelnemen aan leuke, opwindende activiteiten en een goede relatie.

Howard Markman, een van de psychologen die bij de studie betrokken was, zei dit:

“Hoe meer je investeert in plezier en vriendschap en er voor je partner zijn, hoe gelukkiger de relatie na verloop van tijd zal worden.”

Dus hoewel het experiment geen videogames omvatte, dient het om te bewijzen dat paren die samen gamen, over het algemeen gelukkiger, gezondere relaties hebben.